به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید احمد رضا شاهرخی شامگاه چهارشنبه در جلسه تفسیر قرآن در سخنانی با تاکید بر اینکه ماه مبارک رمضان، ماهی است که مؤمنان در آن به مهمانی خدا دعوت شده اند، اظهار داشت: میزبان، خداوند تبارک و تعالی است و خداوند در این ماه سفره مخصوصی را برای مؤمنین و بندگان خاص خودش فراهم کرده است.
وی، گفت: غذای این ماه، تلاوت قرآن، مناجات، دعاهای سحر و دعاهای روزها و شبهای این ماه مبارک است.
نماینده ولی فقیه در لرستان، بیان داشت: خداوند آنچه برای رشد و کمال معنوی انسان فراهم شده و لازم است مانند عزت، شرافت، کرامت، منزلت دنیا و آخرت را در این ماه برای انسان فراهم کرده است.
حجت الاسلام شاهرخی با تاکید بر اینکه غذایی معنوی که در این ماه برای انسان فراهم میشود و تغذیه روح برای انسان است، صدها برابر نسبت به ماههای دیگر در رشد و کمال معنوی انسان تأثیرگذار است، تصریح کرد: تلاوت یک آیه قرآن در این ماه برابری میکند با تلاوت کامل قرآن در ماههای دیگر.
وی با بیان اینکه نفس کشیدن انسان در این ماه و در ایام روزه داری عبادت است، افزود: اهل حساب، گفته اند که انسان در شبانه روز حدود ۲۶ هزار مرتبه نفس میکشد، بنابراین یک روزه دار در یک شبانه روز ۲۶ هزار ثواب و حسنه برای او ثبت میشود.
نماینده ولی فقیه در لرستان گفت: در کنار این، خواب روزه دار عبادت است و اگر انسان تلاوت قرآن به جا بیاورد، نماز مستحب به جا بیاورد، در مواسات و کمکهای مومنانه شرکت کند، به فقرا، نیازمندان و ایتام رسیدگی کند، احترام پدر و مادر و بزرگان را در این ماه به طور مخصوص رعایت کند، به کوچک ترها احترام بگذارد، صله رحم به جا بیاورد، از گناه اجتناب کند، به کار تدریس، تعلیم، تعلم، تبلیغ معارف اسلامی بپردازد، بهرههای ماه مبارک رمضان نصیبش میشود.
حجت الاسلام شاهرخی، افزود: اینکه رسول گرامی اسلام فرمودند، ماه مبارک رمضان همراه با برکت به سوی شما روی آورده است، مقصود همین فراوانی ثواب است.
وی با اشاره اینکه، وقتی در ماه رمضان خواب انسان عبادت باشد، نفس کشیدن انسان ذکر و یاد خدا است، تلاوت قرآنش دارای ثواب است، برکتی است که رسول گرامی اسلام از آن یاد کرده اند، بیان داشت: برکت یعنی فراوانی که توأم با سلامت و سعادت باشد.
نماینده ولی فقیه در لرستان با تاکید بر حفظ احترام ماه رمضان، عنوان کرد: روزه بر هر مکلف واجب است مگر کسی که عذری داشته باشد، در آیه ۱۸۳ سوره بقره میفرماید «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَی الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ»، «ای افرادی که ایمان آوردهاید! روزه بر شما نوشته شده، همانگونه که بر کسانی که قبل از شما بودند نوشته شد؛ تا پرهیزکار شوید.» پس مسلمانان و تمام کسانی که مکلف هستند روزه بر آنها واجب است، همچنین باید حرمت و شئونات ماه مبارک رمضان رعایت شود و از روزه خواری در ملأ عام خودداری شود.
حجت الاسلام شاهرخی با بیان اینکه طبیعتاً اصناف متدین ما هم این شئونات را رعایت میکنند و هم خودشان بر این امر نظارت میکنند، افزود: البته دستگاههای نظارتی هم لازم است که بر حسن اجرای ضوابط، رعایت شئونات و عدم روزه خواری نظارت کنند.
وی گفت: مردمی که در کوچه و خیابان ظاهر میشوند رعایت نکاتی که به شئونات و احترام ماه مبارک رمضان مربوط میشود را مدنظر داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در لرستان، بیان داشت: امیدواریم که خداوند تبارک و تعالی در این ماه، توفیق عبادت، تلاوت قرآن، بندگی، رشد و کمال معنوی عنایت بفرماید.
نظر شما